Wat als je een relatie hebt en je ineens iemand tegenkomt die je wereld totaal op zijn kop zet? Iemand die je die ‘all consuming love’ laat voelen waar Carrie Bradshaw het altijd over had in Sex And The City?

Rita (25): “Hoe kun je zo van de kaart zijn wanneer je verliefd bent? Die vraag heb ik mezelf honderd keer gesteld toen ik Johnny ontmoette. Nachtenlang kon ik niet slapen, eten deed ik nauwelijks. Ik wist niet wat ik met deze overweldigende gevoelens aan moest. Johnny komt uit Australië. Wat moest ik met een man uit Australie?! Ik ontmoette hem in de bar waar ik werk. Vanaf het moment dat hij me zag, liet hij zijn blauwgrijze ogen op me rusten om ze nooit meer af te wenden. Ik voelde me gevleid, betoverd. Wie was deze spannende buitenlander en wat wilde hij van me? Hij bleef urenlang aan de bar hangen tot mijn dienst erop zat. Daarna wilde hij wat met me drinken maar ik bleef gereserveerd want ik had al een vriend. Uiteindelijk gaf ik hem toch mijn nummer. Hij intrigeerde me. Vooral zijn intense blik bleef me bij, althans genoeg om mijn nummer te geen. Johnny bleef maar een weekend in Amsterdam en we zagen elkaar nog een keertje bij dat houten bankje aan de Amsterdamse gracht. Wat voor kwaad kon het? De hele middag hebben we met elkaar gesproken in de zonnige open lucht. We hadden geen café of entourage nodig; we hadden elkaar. Hij was een intellectueel in tegenstelling tot ik zelf. Het gesprek deed me niet eens zoveel, nee, het was de chemie tussen ons die mijn gevoelswereld op z’n kop zette. Voordat ik het wist begon hij me te zoenen en liet ik het toe. Ik verlangde naar meer maar dat kon ik wel vergeten. Hij was de verboden vrucht want ik was bezet! Intussen kon ik niet stoppen met mezelf aan hem vast te klampen en met mijn handen door zijn haar te woelen. De wereld stopte. Ik was in extase, wist zeker dat dit liefde was, die ‘all consuming love’ waar Carrie Bradshaw het over had in Sex And The City. En ik wist niet hoe snel ik het uit moest maken met mijn vriend, want besefte toen pas dat ik eigenlijk niks voor hem voelde. Johnny vertrok naar Londen en stuurde me een brief. Hij zou daar een paar weken blijven werken en wilde dolgraag dat ik hem kwam bezoeken.

Ik was dodelijk nerveus toen ik in zijn kleine huurappartementje arriveerde. Had mezelf mooi opgedoft en hoopte maar dat ik niet zou tegenvallen. Hij was nog altijd de onvergetelijk knappe Australiër, ik kon mijn ogen niet van hem afhouden. Galant begeleidde hij me naar zijn slaapkamer waar ik mijn spullen kon achterlaten. Zouden we meteen in bed belanden? Wat zou er dat weekend gaan gebeuren? Intussen begon mijn ex vriendje me te stalken met sms’jes. Piep, piep… Het ging totaal langs me heen, ik voelde niks anders dan vlinders in mijn buik. Toen ik langzaam mijn koffertje in de hoek duwde voelde ik Johnnys hand op mijn arm. Ik draaide me om en als magneten werden we naar elkaar toe getrokken. Hij rukte mijn kleren van me af en verdoofd van opwinding vielen we op zijn bed. Al snel drong hij bij me naar binnen en gaf ik mezelf over. Dat weekend heb ik Londen niet gezien. We liepen alleen maar naakt door het huis, aten naakt in bed en deden het keer op keer op keer; wild, rustig, lief, ruig en vol tederheid. Na zes maanden ben ik nog steeds smoorverliefd. Onze relatie is behoorlijk gecompliceerd omdat we in verschillende landen wonen. De afgelopen tijd ben ik een paar maanden naar Australië gegaan om te kijken of we echt met elkaar verder willen. Er was niks veranderd. Ik hoefde hem alleen maar aan te kijken en werd al week. Alsof hij mij met zijn blik kon vangen en verzet zinloos was. Dan doken we tussen de lakens en kwamen er pas zes uren later weer onder vandaan, met een grote glimlach, content, maar ook een beetje verdrietig.. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ik ooit nog eens deze gevoelens zal hebben voor een man. Ik smacht naar Johnny. Als ik mijn ogen dichtdoe, zie ik alleen de lijnen van zijn gezicht en zijn silhouet. Ik droom over hem, elke nacht. Hij is mijn soulmate of ik het nu wil of niet. Ik ervaar het bijna als beangstigend. Want wat als het toch niks wordt? En hoe kunnen we een lange afstand relatie laten werken? Als nuchtere Hollandse ben ik realistisch genoeg om te weten dat zo’n relatie het niet overleeft. Dus nu geniet ik alleen maar, zo lang het nog kan. Ik ben namelijk heel erg bang dat dit gevoel nooit meer verdwijnt.”

Deze rubriek is verschenen in Flair , n.a.v. Handboek Liefde en Lust