‘Bij de kassa graait ze naar mijn pinpas en kijkt nederig op me neer’

De ‘erotische Marktplaats’ in Nederland, sexjobs.nl, signaleert een opvallend fenomeen dat een onverwachte vlucht neemt op internet: mannen die zich financieel ondergeschikt maken aan vrouwen die onbeperkt over hun bankrekening en portefeuille kunnen beschikken. Een soort ‘financiële SM’. Sinds begin vorig jaar zijn al 71 meesteressen op zoek naar een geldslaaf. In enkele gevallen bieden meesteressen zelfs de mogelijkheid te betalen per iDEAL, creditcard of automatische incasso. Op het digitale politieplatform 2.0 van de Nederlandse politie werd het nog vrij onbekende fenomeen geldslaaf beschreven als de ‘vrouwelijke variant van de loverboy’. “De vrouw als sadist, narcist en uit op macht en geld”, zo stelt politieplatform 2.0. 

Johan is zo’n geldslaaf en durft zijn verhaal te vertellen. Johan (43): Ik geef driekwart van mijn inkomen aan mijn Meesteres. Dit maakt mij een zogenaamde ‘geldslaaf’; ik kick erop om mezelf financieel ondergeschikt te maken aan een vrouw. Vergelijk het met een soort van financiële SM. Dankzij mijn directeursschap van een handelsonderneming met een omzet van twintig miljoen ben ik een uitstekend potentieel. Het feit dat ik gescheiden ben, geen kinderen of huiselijke beperkingen heb is ook ideaal. Het speelt nu al twee jaar en is rustig aan begonnen met twee maal per maand persoonlijk een vast bedrag af te dragen van 600,00 Euro. Inmiddels is het uitgegroeid naar een volledige eigendomakte, wat inhoudt dat mijn Meesteres beschikking heeft over mijn privé-zaken, zowel geestelijk, lichamelijk als financieel. Haar inkomsten via mijn privérekening bedragen nu zo’n 4000 euro per maand, maar in feite kan ze pakken wat ze wil. Ik betaal ook haar auto en we hebben alles op contract gezet. Mijn eigen handelsonderneming valt hier (nog) buiten, omdat ik een verantwoordelijkheid naar mijn klanten en werknemers toe heb. Zij hoeven niet te lijden onder mijn persoonlijke grappen en grollen.

Nu is natuurlijk de vraag, waarom doe en wil ik dit? Om te beginnen moet je onderdanige gevoelens hebben, in staat zijn jezelf weg te cijferen voor je meerdere. Mijn fantastische Meesteres weet het diepste uit mij te halen. Ik vind het prachtig om te zien hoe zij geniet van hoe zij mijn geld afhandig weet te maken, hoe ze mij bespeelt om haar zin te krijgen en ik krijg een enorme kick van deze vernedering. Dit alles gaat soms ook gepaard met lijfstraffen. Ik heb me altijd al aangetrokken gevoeld tot SM, maar mijn ex-vrouw met wie ik tien jaar getrouwd was stond daar niet voor open. De scheiding is niet hierdoor ontstaan, maar doordat we samen een eigen zaak hadden en het op dat gebied niet zo tussen ons boterde. De scheiding ging er heftig aan toe: mijn vrouw heeft me financieel totaal uitgekleed. Op dat moment ervoer ik dat als zeer onprettig, maar het gekke was dat ik naderhand ontdekte dat het me een bepaalde kick gaf dat ze zo voor zichzelf had gekozen. Ineens bewonderde ik haar vanwege haar assertiviteit en mijn amoureuze gevoelens voor haar kwamen zelfs terug. Ze vond dat leuk om te horen, maar daar bleef het bij. Terugkomen wilde ze niet, omdat we uiteenlopende interesses hadden. We stonden heel anders in het leven. Na de scheiding heb ik mezelf keihard op mijn bedrijf gestort. Intussen bleef ik verlangen naar kleinering, vernedering, zowel geestelijk als lichamelijk. Naar mindplay en zelfs een vorm van sadisme. Dat heb ik opgezocht door commerciële meesteressen te bezoeken. Ik betaalde ze voor fysieke en mentale vernedering. Mijn huidige Meesteres ontmoette ik twee jaar geleden via een advertentie bij sexjob.nl. Ik had een behoorlijk bedrijf opgebouwd en dus heel wat te bieden. Zij zocht een rijke geldslaaf; iemand die geld doneerde maar ook iemand op wie zij haar lusten op kon botvieren. Langzaamaan ontstond de financiële SM: de geldslavernij.

In de weekenden zijn we bij elkaar en ben ik totaal onderdanig aan elkaar. We doen van alles: winkelen, naar de bioscoop gaan, uit eten. Ik betaal alles. Tijdens het winkelen draag ik haar tassen. Meestal gaan we naar de PC Hooftstraat in Amsterdam en koopt ze allerlei designerstukken. Bij de kassa graait ze naar mijn pinpas en kijkt nederig op me neer. Daarna gaan we chique uit eten. Soms neemt ze een vriend mee en dan moet ik aan een andere tafel in mijn eentje eten, terwijl zij gezellig samen dineren. Uiteindelijk reken ik af voor beide tafels. Natuurlijk is het heel vernederend op dat moment, maar het volgende moment voelt het als een kick en raast de adrenaline door mijn lijf. Soms loopt ze naar me toe, lacht me kleinerend uit en loopt vervolgens weer terug naar haar tafel. Zodra we weer in mijn of haar huis zijn, is zij aangekleed en ben ik naakt. Ik bedien haar en we nemen de financiën door. Soms nodigt ze een paar vriendinnen uit en die moet ik dan ook naakt bedienen. Als er niet genoeg geld op mijn privé-rekening staat, geeft ze me lijfstraffen, zoals een harde trap in mijn kruis. Of ze doet een vishaakje om mijn geslachtsdeel met een visdraadje eromheen wanneer we shoppen, zodat zij aan dat draadje trekken zonder dat iemand dat ziet. Zij bedenkt die straffen. Je zou dit totaal niet van haar verwachten als je haar ziet. Ze is een hoogopgeleide, klassieke, stijlvolle 34-jarige vrouw, waarvoor de meeste mannen hun hoofd omdraaien. Een beschaafd type, langer dan 1.70 meter en slank; precies waarnaar ik verlang. Maar ook een golddigger, want ze houdt van mooie spullen. Toch is ze niet oppervlakkig, ik kan diepgaande gesprekken met haar voeren of over zakelijk problemen praten. Ze is echt intelligent. Wat mij juist aantrekt aan haar is dat je het aan de buitenkant niet zozeer ziet dat ze zo dominant is, waardoor het spel heel geraffineerd kan worden uitgevoerd. Haar kleding is vaak subtiel sexy, niet per se in leer of iets dergelijks. Bovendien kun je er ook stijlvol uit zien in leer zonder dat bijbedoelingen zichtbaar zijn. Heel soms draagt ze echte SM kleding, maar dat bepaalt ze zelf. Altijd, en dat maakt het ook verrassend. Het SM-spel in feite altijd aanwezig; zij is en blijft mijn meerdere. Een zwak moment heeft ze in mijn bijzijn nooit gehad. Ik ben er wel naar op zoek, want dat zie ik als een uitdaging. Als ik haar zwakke plek vind, kan ik daar naderhand weer voor gestraft worden en dat vind ik spannend.

Geen seks

Waarom ik vernedering opwindend vind, weet ik niet exact. Ik heb jarenlang bij psychologen gelopen, want ik was benieuwd naar het ‘waarom’. Ik heb geen rotjeugd gehad, had geen dominante moeder of vader. Misschien had ik een minderwaardigheidscomplex, omdat ik uit een middenstandsgezin kwam en al mijn vriendjes rijker waren dan ik. Terwijl ik vakantiebaantjes moest aannemen, konden zij lekker op vakantie gaan vieren. Maar of dat nu een oorzaak is? Mijn therapeuten zijn nooit tot concrete conclusies gekomen. Het enige wat ze konden zeggen was dat ik een bepaalde verlegenheid of onzekerheid naar vrouwen toe heb, omdat ik een groot aantal blauwtjes heb gelopen. Meisjes vonden me passief en onzeker, want ik had een gebrek aan zelfvertrouwen in die tijd. Zodra een vrouw mij nu vernedert, sterker is dan ik of hautain is, voelt dat vertrouwd. Mijn Meesteres geeft mij dat vertrouwde gevoel waardoor ik haar in de watten wil leggen. Ik heb helaas nooit kinderen gekregen en mijn ouders zijn overleden, dus in die zin heb ik niemand. Slechts bakken met geld, maar als je die luxe niet kunt delen is er niet zoveel aan. Mijn Meesteres heeft nu haar baan opgezegd. Ik onderhoud haar geheel en dat doe ik graag. We hebben echter nooit seks, dat wil ze niet. Ik mag alleen toekijken wanneer ze seks heeft met andere mannen en dat accepteer ik. Misschien omdat ik in zekere zin wel verliefd op haar ben, juist omdat ik haar zie als mijn meerdere. Weet je? Ik denk ook dat ik mijn huidige rol prettig vind omdat ik de dominante man kan zijn op mijn werk en bij haar alleen maar hoef te luisteren. Dat is voor mij een fijne tegenhanger. Ik ben niet op zoek naar iemand met wie ik ’s avonds gezellig op de bank kan zitten keuvelen. Zelfs naar fysieke intimiteit verlang ik niet. Ik heb wel orgasmes en zij helpt me daar wel eens bij, maar echt vrijen doen we niet. Natuurlijk lopen we wel eens arm in arm en hebben we het gezellig, dus dat kun je scharen onder intimiteit, maar we zitten nooit samen op de bank te knuffelen. Zij zit op de bank en ik zit op de grond. Ik zeg niet dat dit een normale relatie is, maar ik geef er een voorkeur aan. Het is natuurlijk niet van de een op de andere dag ontstaan, bij haar ook niet.

In principe heb ik zelf ook een machtspositie. Als ik ermee wil stoppen, heeft zij geen inkomen meer. Maar dan ben ik ook mijn Meesteres kwijt en dat wil ik niet. Misschien is het slaaf zijn wel een verslaving. Ik verlang altijd naar meer, van je héél klein voelen naar: ‘ik kan er weer tegenaan’. Ik ben verslaafd aan die kick, de boost die ik ervan krijg, waardoor ik weer heel sterk kan zijn op mijn werk. Ik heb wel voor mezelf een limiet gesteld; een keer per week maximaal, in het weekend. Daar leef ik naartoe en zo houd ik het in de hand. Bang dat ik mezelf verlies ben ik niet, ik sta gelukkig met beide benen stevig op de grond omdat ik een verantwoordelijkheid naar mijn bedrijf en medewerkers toe heb. Mijn werk staat op nummer een en dat houdt me staande. Ik heb andere gevallen gezien die totaal kaalgeplukt werden, die geheel de controle verloren. Eentje is zwerver geworden, een ander stond op de rand van de afgrond en is ermee gestopt om zijn leven te beteren. Nee zo ver gaat het bij mij niet. Mijn Meesteres en ik zijn bovendien heel trouw aan elkaar. Zij heeft geen andere geldslaven en ik zoek geen Meesteressen voor erbij. We vertrouwen elkaar en ik ben volledig toegewijd aan haar. In mijn omgeving weet bijna niemand hiervan af, behalve een vriend. Hij zou nooit hetzelfde doen maar respecteert mijn keuzes. Toen hij zijn onbegrip toonde, heb ik hem uitgelegd waarom dit me een goed gevoel geeft. Dat ik niet alleen maar wil werken voor die vette wagen, die enorme bankrekening en al die luxe. Dat ik dat met iemand wil delen, in dit geval met haar. Dat ik op deze manier, met mijn eigen diepgaande gevoelens, mijn kick, die voor een ander wellicht oppervlakkig en niet diepgaand zijn, in vrede kan leven. En het liefst blijft het zo tot ik sterf. Kinderen krijgen zie ik op mijn leeftijd toch niet meer zitten. Ik moet ook zeggen dat we steeds meer naar elkaar toe groeien. We denken er zelfs aan om te gaan samenwonen. Dan zal ik ook haar onzekerheden zien en ik heb geen idee wat er gebeurt als die twee werelden van menselijkheid en het sm-spel zich met elkaar vermengen. Wellicht wordt het verwarrend. Of zal ik juist meer van haar houden. Hoewel… als zij zou zeggen; “Johan, laat dat SM-gedoe maar zitten, laten we een ‘normale’ relatie hebben”, moet ik eerlijk bekennen dat ik daar sceptisch tegenover sta. Dan verlies ik de kick en ik weet niet of ik zonder kan.”

kader

MANNEN STAAN HUN GELD AF EN WORDEN SLAAF

De ‘erotische Marktplaats’ in Nederland, sexjobs.nl, signaleert een opvallend fenomeen dat een onverwachte vlucht neemt op internet: mannen die zich financieel ondergeschikt maken aan vrouwen die soms onbeperkt over hun bankrekening en portefeuille kunnen beschikken. Een soort ‘financiële SM’. Sinds begin vorig jaar zijn al 71 meesteressen op zoek naar een geldslaaf. In enkele gevallen bieden meesteressen zelfs de mogelijkheid te betalen per iDEAL, creditcard of automatische incasso. Op het digitale politieplatform 2.0 van de Nederlandse politie wordt het nog vrij onbekende fenomeen geldslaaf beschreven als de ‘vrouwelijke variant van de loverboy’. “De vrouw als sadist, narcist en uit op macht en geld”, zo stelt politieplatform 2.0.

Uit de gegevens van sexjobs.nl komt naar voren dat een meesteres in Den Haag al gedurende een periode van circa drie jaar twee geldslaven heeft. De geldslaven hebben daadwerkelijk afstand gedaan van hun salarissen, waarover de meesteres vrijelijk kan beschikken. Ook is er een verhaal bekend over een meesteres die er een complete ‘hofhouding’ van geldslaven op nahoudt. Deskundigen op verschillende internetfora spreken over ‘mannenuitbuiting’. De geldslaaf dient ervoor om de vrouw te onderhouden, zonder er ook maar iets voor terug te krijgen of te verlangen. Slechts in enkele gevallen verlenen de meesteressen in ruil voor de donaties ook seksuele wederdiensten.

Sexjobs.nl. maakt een stormachtige groei door o.a door het feit dat Marktplaats weigert erotische producten en diensten te faciliteren. Sexjobs.nl brengt o.a vraag en aanbod bij elkaar in de vorm van ruilhandel. Sexjobs heeft 1.000.000 bezoekers per maand, 25.000.000 pageviews en 30.000 eerste contactmomenten.

Dit artikel is verschenen in GRAZIA, namen zijn gefingeerd.