‘Ik mis de seksuele overgave’

Victoria: “Afgelopen maandagochtend ging het mis. Het was spitsuur, onze drie kinderen moesten naar de creche en we hadden ons verslapen. Hyper riepen mijn man Max en ik tegen elkaar dat we moesten opschieten en wie wat moest doen. Onze discussies gaan daar vaak over. We zijn nu eenmaal werkende ouders die allebei om half tien op kantoor moeten zijn. Elke dag moet ik alle ballen hoog houden, omdat ik een dag minder werk dan Max. Het huishouden, de kinderen, koken, wassen draaien, dingen regelen, en dan ook nog op mijn werk scoren. Ik was behoorlijk chagrijnig. En dat terwijl Max en ik net een weekend naar Londen waren gegaan en het ontzettend leuk hadden gehad. Lekker dineren, shoppen. Eindelijk even tijd voor elkaar, zonder de kinderen die meestal elk minuutje opeisen. Het was geweldig om wakker te worden en weer seks te kunnen hebben zonder gestoord te worden. Helemaal in zo’n hotelkamer, dat geeft het altijd net even die extra dimensie.

We hadden heerlijk gevreeën, waren in bad gegaan, hadden elkaar uitgebreid gemasseerd, wel twee keer, en de laatste ochtend trakteerden we elkaar op een uitgebreide sessie met orale bevrediging. Het zonnetje scheen door het raam en verwarmde onze blote lichamen. Ik fantaseerde over een en ander en kreeg uiteindelijk een veel heftiger orgasme dan normaal. Wat was het fijn om gewoon weer even tijd voor elkaar te hebben in bed! En om het op een andere plek te kunnen doen. Op een of andere manier maakt dat het toch een beetje spannender dan altijd maar weer in je eigen slaapkamer. Was het altijd maar zo licht en spontaan, als in een romantische film. Kon je af en toe maar even alles uitschakelen en alleen nog maar samenzijn.

Max en ik zijn al acht jaar samen en sinds we kinderen hebben, vrijen we veel minder. We doen het nog wel, maar we zijn vaak moe van alles. Mijn hoofd staat er gewoon niet naar. Dan ga ik liever even het huis opruimen en zorgen dat alles op orde is, in plaats van de boel de boel te laten en gewoon een keer te ontspannen en mezelf letterlijk over te geven! Seksuele overgave ja, dat is wat ik mis. Iemand zei laatst dat licht erotische romans lezen je seksleven beter maakt. Dat stomme Fifty shades of grey bijvoorbeeld. Je zou door dergelijke boeken meer open staan voor de seksuele prikkels van je man. Dus misschien dat ik me daar nu maar aan ga wagen.

Ik weet nog dat we in dat eerste jaar, toen we elkaar net hadden ontmoet, elke dag vreeën. Wat er ook gebeurde. We deden het altijd, maakten er ook tijd voor. Misschien is dat omdat je dan nog niet zoveel van elkaar weet en het nog zo spannend is. We woonden toen apart, zagen alleen het mooie van elkaar. We begeerden elkaar. Zodra je samenwoont en de sleur zijn intrede doet, ben je al snel geneigd om de dagtaken door te nemen en vervolgens, zodra je even tijd voor jezelf hebt, je terug te trekken. Allebei op Facebook achter onze laptops op de bank ploffen, want zo gaat het elke avond. Terwijl we eigenlijk boven op elkaar zouden moeten springen! Regelmatig vraag ik mezelf af: hoe doen andere stellen dit? Hoe maken zij tijd en energie? Hebben we te veel kinderen gemaakt en kunnen we het niet aan? Vervolgens voel ik me schuldig wanneer ik naar hun kleine gezichtjes kijk. Zij kunnen het niet helpen, de schatten. ‘Het is een fase, het is een fase!’, riep iemand laatst op Facebook. Met goede moed probeer ik dat voor ogen te houden. Intussen probeer ik weer een weekendje weg te plannen of gewoon een avondje uit. Want blijkbaar werkt dit voor ons het beste. Tenzij we thuis misschien de TV en laptops uitzetten en samen met een wijntje op de bank gaan zitten of beter nog: om acht uur in bed gaan liggen. Helemaal naakt. Dat was een tip die ik laatst in een blad zag staan en ik ga het dit weekend zeker uitproberen