‘Hij is de kalmerende factor in mijn leven en ik bied hem een vleugje spanning’

Dinja (27): Wie had ooit gedacht dat ik een relatie zou krijgen via een datingsite. Sam en ik mochten vooraf niet eens elkaars foto zien. We moesten eerst chatten; een nieuwe methode die ze op die datingsite hanteren. Het bleek te werken want door dat chatten werd ik verliefd. Zijn woorden raakten me meteen. Ik was ongelofelijk zenuwachtig op die eerste date. Toen ik hem zag zitten in dat restaurant sloeg ik mijn armen om hem heen. Gek, want normaal gesproken ben ik vrij gereserveerd, maar ik had meteen de behoefte om hem aan te raken. Die avond was super gezellig. Voor die tijd –ik was al een tijdje vrijgezel – had ik met name one night stands gehad maar met deze man wilde ik het rustig aan doen. Ik voelde dat dit serieus kon worden. Sam was anders: een kalm type en behoorlijk onervaren, maar het gevoel klopte.

Sam vertelde dat hij tot zijn 31e jaar nog nooit een relatie gehad, maar het deerde me weinig. Zelf was ik ook een laatbloeier en voor mijn gevoel had leeftijd er niks mee te maken. Belangrijker vond ik zijn hartelijkheid en zorgzaamheid: na onze date wilde hij pertinent niet dat ik naar huis fietste. Liever nam ik een taxi. Hij hield ontzettend veel rekening met me en ik dacht: wát een lieve jongen. En wat vond ik hem aantrekkelijk, met name door zijn ambitieuze instelling. Hij had een eigen, goedlopend bedrijf en had al heel wat voor elkaar gebokst.

Na een paar keer daten kwam het er dan toch van: we belandden in bed. De seks was wel even wennen. Sam had maar een vriendinnetje gehad met wie hij het maar vier keer had gedaan. Faalangst bekroop hem, maar niet voor lang. We konden heel goed over seks praten, terwijl ik dat in mijn vorige relaties nooit deed. Dat maakte dat de seks alleen maar beter werd. Met mijn exen was het na een orgasme al snel ‘klaar’, met Sam niet: het was echt plezierig en al vanaf het begin voelde het anders dan met al die andere mannen. Ik was minder met mezelf bezig en doordat we zoveel praatten hadden we meer wezenlijk contact met elkaar. Dat maakte het een heel nieuwe ervaring, alsof het echter was, meer diepgang had. Sam was heel nieuwsgierig in bed. Dan vroeg hij: ‘Hoe voelt dit of dat voor je? Of: ‘Vind je het vervelend als ik je zo aanraak?’ Hij was niet bang om te vragen en schaamde zich niet voor zijn gebrek aan ervaring. Ik was zijn grote ontdekkingstocht en eerlijk gezegd vond ik dat wel spannend.

Ons seksleven is nog steeds super goed. Het voelt heel spontaan en het is altijd lekker en gezellig. We zijn totaal niet experimenteel, maar kunnen met humor elkaar plagen en dat resulteert in een geweldige vrijpartij. We doen het nog altijd drie of vier keer in de week. Onze relatie is wel een stuk serieuzer geworden. We denken na over de toekomst, praten over kinderen krijgen en een huis kopen. Het lijkt me fantastisch om samen met Sam een kind op te voeden, hij zou zo’n goede vader zijn. Hoe dat zou gaan? Vast heel goed. Sam en ik hebben best wel verschillende karakters: ik extravert en hij introvert, afwachtend. Ik neem het voortouw in beslissingen, maar als ik te hard ga, remt hij me af. Als ik te veel aan mijn hoofd heb, kan ik in zijn armen kruipen en kom ik weer helemaal tot rust. Hij is de kalmerende factor in mijn leven en ik bied hem een vleugje spanning. Zo vullen we elkaar aan. We zijn nog steeds verliefd. Als we samen zijn doen we ook echt dingen samen: we kijken dezelfde film, spelen samen een spelletje, vrijen samen of eten samen. Elke keer wanneer ik hem zie denk ik: wauw, deze is van mij.”

Rubriek Liefde en lust, verschenen in Flair